Τα 4 πιο συχνά προβλήματα που εμφανίζουν τα αυτοκίνητα

Μοιραστείτε το

Η επένδυση σε ένα αυτοκίνητο δεν γίνεται χωρίς τον συμβιβασμό ότι θα προκύψουν σε κάποια φάση προβλήματα. Όσο κι αν το προσέχουμε και το πηγαίνουμε τακτικά για service, υπάρχουν κάποια θέματα που εμφανίζονται εντελώς ξαφνικά και μας ανησυχούν. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται ανησυχία. Σε κάθε περίπτωση, όμως, συμβουλευόμαστε τον μηχανικό και τον φανοποιό μας, που θα επιλύσουν το πρόβλημά μας.
Ας δούμε ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα που ενώνουν τους περισσότερους οδηγούς αυτοκινήτων.

 1. Γιατί καίει λάδια το αυτοκίνητο;
  Το λάδι στον κινητήρα είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου μας, αφού μειώνει την τριβή μεταξύ των κινούμενων μερών του. Όσο κι αν μας βοηθούν τα λάδια, συχνά βλέπουμε σε κάθε σχεδόν αυτοκίνητο προβλήματα σχετικά με αυτά. Ένα τέτοιο πρόβλημα είναι η υπερβολική κατανάλωση λαδιών, την οποία θα αντιμετωπίσεις πηγαίνοντας αμέσως σε ένα συνεργείο. Συνήθως, είναι θέμα φθοράς των δακτυλιδιών ή των ελατηρίων εμβόλων, ή υπάρχει πρόβλημα με τις τσιμούχες των βαλβίδων. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, αυτό που χρειάζεται είναι η άμεση επισκευή, αφού κινδυνεύει η ζωή του κινητήρα σου.
 2. Γιατί ανεβάζει στροφές το αυτοκίνητο;
  Αυτό κι αν είναι συχνό πρόβλημα. Εκεί που δεν κινείσαι, ξαφνικά το αυτοκίνητο ανεβάζει στροφές χωρίς λόγο. Η πρώτη σου ενέργεια θα πρέπει να είναι ο καθαρισμός της πεταλούδας του γκαζιού. Αν το πρόβλημα δεν είναι τόσο απλό, τότε συμβαίνει κάποια βλάβη στον αισθητήρα στροφών ή στη βαλβίδα ρελαντί. Μια κι ένα αυτοκίνητο αποτελείται από αναρίθμητα εξαρτήματα, έχε υπόψη σου ότι μόνο ένας επαγγελματίας είναι σε θέση να καταλάβει ποια είναι η βλάβη στην πραγματικότητα. Ειδικά αν οι αυξημένες στροφές οφείλονται σε βλάβη στην τρόμπα βενζίνης ή στον αισθητήρα ψυκτικού υγρού, τότε σίγουρα δεν μιλάμε για ένα πρόβλημα που θα εντοπίσουμε μόνοι μας.
 3. Γιατί ανεβάζει θερμοκρασία το αυτοκίνητο;
  Ή που ο δείκτης θερμοκρασίας δείχνει υψηλή θερμοκρασία, ή που είδατε καπνούς να βγαίνουν από τον κινητήρα. Καμία από τις παραπάνω ενδείξεις δεν είναι ελπιδοφόρα για το αυτοκίνητο. Όταν η θερμοκρασία του κινητήρα υπερβαίνει τα όρια που αντέχει, τότε τα μεταλλικά του μέρη, και όχι μόνο, καταστρέφονται. Έτσι, ο κινητήρας χαλάει και απαιτείται επισκευή ή αντικατάσταση.
  Τι μπορεί να φταίει, όμως, για κάτι τέτοιο; Οι πιο συχνές αιτίες είναι η χαμηλή στάθμη ψυκτικού υγρού, η διαρροής στο κύκλωμα ψύξης, κάποια βλάβη στην αντλία νερού. Κι αν μιλάμε για ελληνικό καλοκαίρι με τα όλα του, τότε θα πρέπει να εξετάσουμε και την πιθανότητα της μεγάλης παραμονής του αυτοκινήτου σε υψηλές θερμοκρασίες.
  Αν σας τύχει αυτό το σενάριο εν κινήσει, τότε σβήστε τη μηχανή αμέσως. Αν δεν βγαίνει καπνός, ανοίξτε το καπό για να φύγει η υπερβολική θερμότητα και περιμένετε μέχρι να κρυώσει ο κινητήρας (υπολογίστε μισή ώρα). Μην ανοίξετε το καπό αν ακόμα βγαίνει καπνός.
 4. Γιατί σκάει το χρώμα;
  Σαν να μην έφταναν τα τεχνικά κομμάτια του αυτοκινήτου, έχουμε και το χρώμα που σκάει, χαλώντας τη συνολική του εικόνα. Η εξασθένιση του χρώματος ταλαιπωρεί πολλούς οδηγούς, που βλέπουν το αυτοκίνητό τους να χάνει την αρχική του αίγλη. Τι φταίει για αυτό; Ένα πρώτο πρόβλημα είναι οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Η ισχύς τους εξασθενεί το φινίρισμα, που προστατεύει το χρώμα. Χωρίς το φινίρισμα, το χρώμα θερμαίνεται υπερβολικά και χαλάει.
  Κάτι ακόμα που καταστρέφει το χρώμα είναι η χρήση των κοινών απορρυπαντικών (πιάτων, πλυντηρίου) για το πλύσιμο του αυτοκινήτου. Αυτά είναι πολύ καυστικά και, φυσικά, όχι ειδικά για το αυτοκίνητο και το χρώμα του.
  Λύση σε αυτό μπορούμε να βρούμε με την επίσκεψή μας σε έναν φανοποιό. Ο φανοποιός θα ανανεώσει (ή και θα αντικαταστήσει, αν θέλουμε) το χρώμα του αυτοκινήτου μας, και θα κάνει κάθε «σκάσιμο» παρελθόν.
  Όπως βλέπουμε, είναι αρκετά τα προβλήματα που μας ενώνουν, και αφορούν το αυτοκίνητό μας. Όσα χρόνια κι αν το έχουμε, οφείλουμε να προσέχουμε το αυτοκίνητο, σαν να είναι η πρώτη μέρα που το έχουμε αν θέλουμε είτε να συνεχίσουμε να το χαιρόμαστε οι ίδιοι, είτε αν θέλουμε να διατηρήσουμε την αξία μεταπώλησής του.
 • Χωρία σχόλια ακόμα
 • Προσθέστε ένα σχόλιο

  Τελευταία Άρθρα

  Follow Us