Πώς φέρνω το αυτοκίνητο που αγόρασα από τη Γερμανία;

Μοιραστείτε το
mixanokinisi.gr αυτοκίνητο απο Γερμανία

Κοινό μυστικό πολλών αγοραστών αυτοκινήτων είναι η προτίμησή τους για αγορές από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από τη Γερμανία. Οι απαγορευτικές τιμές που εντοπίζονται στη χώρα μας, ωθούν πολλούς υποψήφιους αγοραστές στο να κάνουν αναζήτηση σε γνωστά γερμανικά sites και να αγοράσουν ένα νέο ή μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.
Ποια είναι, όμως, η διαδικασία που απαιτείται για να γίνει μία τέτοια αγορά, αλλά και η μεταφορά του οχήματος από τη Γερμανία στην Ελλάδα; Πάμε να απαντήσουμε τις πιο συχνές ερωτήσεις που έχουν όλοι οι υποψήφιοι αγοραστές.
Τελικά συμφέρει να αγοράσω ένα αυτοκίνητο από τη Γερμανία;
Για πολλούς, η αγορά ενός αυτοκινήτου από τη Γερμανία συμφέρει, ειδικά όταν μιλάμε για ένα καινούργιο όχημα. Μπορείτε πολύ εύκολα να συγκρίνετε στο Διαδίκτυο την τιμή του μοντέλου που σας ενδιαφέρει, σε διαφορετικές χώρες. Πρέπει, βέβαια, να φανείτε προσεκτικοί στην έρευνά σας, αφού ενδέχεται το ίδιο μοντέλο να έχει διαφορετικό εξοπλισμό σε κάθε χώρα.
Και τι γίνεται με το κόστος του ΦΠΑ;
Ο ΦΠΑ διαμορφώνεται ανάλογα με το αν το αυτοκίνητο που αγοράζετε είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο. Υπολογίστε για ένα καινούργιο όχημα ότι θα πληρώσετε την καθαρή τιμή της Γερμανίας + τον ΦΠΑ της Ελλάδας.
Όσον αφορά το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, απαλλάσσεστε από ΦΠΑ αν το αγοράζετε από ιδιώτη. Αν το αγοράζετε από επαγγελματία, τότε ο ΦΠΑ που αντιστοιχεί είναι αυτός της Γερμανίας.
Ποιες είναι οι διατυπώσεις για τη μεταφορά του καινούργιου αυτοκινήτου από τη Γερμανία στην Ελλάδα;
Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ε., για να ταξινομήσετε το αυτοκίνητό σας, θα πρέπει να υποβάλετε τα εξής έγγραφα.

 1. Πιστοποιητικό και αποδεικτικό τεχνικού ελέγχου
 2. Άδεια κυκλοφορίας
 3. Αποδεικτικό ιδιοκτησίας
 4. Αποδεικτικό καταβολής του φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ)
 5. Αποδεικτικό ασφαλιστικής κάλυψης
 6. Πιστοποιητικό συμμόρφωσης για καινούργια αυτοκίνητα
  Θα πρέπει να υποβάλετε ειδική δήλωση ΦΠΑ στο ελληνικό τελωνείο και να καταβάλετε τον ΦΠΑ που σας αντιστοιχεί. Θα χρειαστεί επίσης να ασφαλίσετε το αυτοκίνητο, να περάσετε μια δοκιμασία ασφάλειας αν πρόκειται για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, να το ταξινομήσετε και να καταβάλετε όλους τους απαιτούμενους φόρους.
  Πώς μεταφέρω το νέο μου αυτοκίνητο από τη Γερμανία στην Ελλάδα;
  Αν έχετε την ευχέρεια, το κάνετε οι ίδιοι. Ζητάτε από τον πωλητή ακριβείς οδηγίες για το τι χρειάζεται για τη μεταφορά, αφού σίγουρα έχει χρειαστεί να συμβουλέψει και άλλους αγοραστές σχετικά με αυτό. Αυτά που θα σας ζητηθούν είναι μια έγκυρη ασφάλεια για κάθε χώρα από την οποία θα περάσετε, κι έναν προσωρινό αριθμό κυκλοφορίας.
  Φυσικά, υπάρχουν και ειδικευμένες μεταφορικές εταιρείες που θα φροντίσουν να φέρουν το νέο σας όχημα στην Ελλάδα.
  Πώς αποκτώ μια προσωρινή πινακίδα κυκλοφορίας για να επιστρέψω στην Ελλάδα με το αυτοκίνητο που αγόρασα στη Γερμανία;
  Η χώρα αγοράς του αυτοκινήτου είναι αυτή που μπορεί να σας προμηθεύσει με μια προσωρινή πινακίδα κυκλοφορίας. Χάρη σε αυτήν θα έχετε τη δυνατότητα να οδηγήσετε το αυτοκίνητο από τη Γερμανία στην Ελλάδα.
  Από την Ελλάδα θα αποκτήσετε τη μόνιμη πινακίδα κυκλοφορίας, αφού θα ταξινομήσετε το αυτοκίνητό σας.
  Και γιατί να μη βάλω απλά τις ελληνικές πινακίδες κατευθείαν στο αυτοκίνητο στη Γερμανία;
  Γιατί είναι παράνομο.
  Αν αγοράσω μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από αντιπροσωπεία στη Γερμανία και εντοπίσω πρόβλημα τι μπορώ να κάνω;
  Εξαρτάται από το πρόβλημα. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ε.Ε., το εκάστοτε εμπόρευμα πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Αυτό εξαρτάται από τη φύση του εμπορεύματος και τη διαβεβαίωση του πωλητή ή του αντιπροσώπου του.
  Αν εντοπίσετε στο αυτοκίνητο ελάττωμα που δεν γνωρίζατε κατά την αγορά του, τότε πιθανόν να έχετε δικαίωμα επισκευής. Πρώτα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πωλητή και να δείτε αν συμφωνεί να οδηγήσετε το αυτοκίνητο σε τοπικό συνεργείο για την επισκευή του.
  Κι αν είναι μεταχειρισμένο από ιδιώτη;
  Εδώ είναι λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα. Η νομοθεσία περί καταναλωτών δεν ισχύει για συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών, αλλά μόνο για συναλλαγές μεταξύ «επιχειρήσεων» και «καταναλωτών». Αν δεν μπορείτε να διευθετήσετε το πρόβλημα με φιλικό τρόπο, μπορείτε να ασκήσετε αγωγή κατά του ιδιώτη, κάτι που δεν είναι και πολύ συμφέρον για την τσέπη σας.
  Η συμφέρουσα επιλογή της αγοράς αυτοκινήτου από τη Γερμανία εύκολα μπορεί να αποβεί κοστοβόρα αν δεν έχει γίνει πιο πριν η σωστή έρευνα. Για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ώστε να βγείτε απόλυτα κερδισμένοι.
 • Χωρία σχόλια ακόμα
 • Προσθέστε ένα σχόλιο

  Τελευταία Άρθρα

  Follow Us