Μετατροπή αυτοκινήτου σε υγραέριο: Πότε συμφέρει και τι να προσέξεις.

Μοιραστείτε το
mixanokinisi.gr υγραέριο

Λίγο πριν γίνουμε… Ολλανδοί και πάρουμε τα ποδήλατα για να βγούμε στους δρόμους, σκεφτόμαστε κάποιες εναλλακτικές για να μειώσουμε την κατανάλωση βενζίνης. Οι πίνακες με τις τιμές της αμόλυβδης στα πρατήρια βενζίνης είναι σήμερα πηγή τρόμου για όλους τους οδηγούς, αφού η κατάσταση έχει ξεφύγει παγκοσμίως. Με δεδομένη τη συνεχή άνοδο της τιμής της βενζίνης τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ λογικό να σκέφτεσαι την μετατροπή αυτοκινήτου σε υγραέριο. Τέτοιες μετατροπές «άνθισαν» στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, αφού οι περισσότεροι οδηγοί έχουν τώρα μεγαλύτερου κυβισμού αυτοκίνητα.
Αφού έχεις μπει σε αυτές τις σκέψεις, ας δούμε τι θα πρέπει να προσέξεις, αφού πρώτα δούμε συγκεντρωτικά όλα τα πλεονεκτήματα που σου φέρνει μια μετατροπή αυτοκινήτου σε υγραέριο.
Τα θετικά της μετατροπής σε υγραέριο

 1. Φθηνότερη μετακίνηση
  Δεν χρειαζόταν καν να σου το πούμε. Με τη μέση τιμή της αμόλυβδης να είναι αυτήν τη στιγμή στο 1,870 ευρώ το λίτρο και του υγραερίου στο 0,898, το πλεονέκτημα είναι προφανές. Όσα κι αν χρειαστούν για την αρχική επένδυση στο σύστημα υγραερίου, θα αποσβεστούν στο άψε σβήσε με τις πρώτες σου μετακινήσεις. Η τιμή της βενζίνης δεν φαίνεται να πέφτει σε καμία περίπτωση, αλλά αντιθέτως να ανεβαίνει σταθερά. Συνεπώς, όσο πιο γρήγορα κάνεις τη μετατροπή, τόσο μεγαλύτερο κέρδος θα έχεις.
 2. Οικολογική συνείδηση
  Από αυτά που βλέπουμε, καταλαβαίνουμε ότι η οικολογία δεν είναι χόμπι, αλλά ο νέος τρόπος ζωής που οφείλουμε να κάνουμε. Και αφού το αυτοκίνητο είναι ο κατεξοχήν ρυπογόνος παράγοντας της καθημερινότητάς μας, τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Η μετατροπή αυτοκινήτου σε υγραέριο δεν σε κάνει απλά πιο οικονόμο, αλλά και πιο οικολόγο.
 3. Λιγότερες φθορές στον κινητήρα
  Το υγραέριο δεν προκαλεί φθορές στον κινητήρα, ενώ η συντήρηση του κινητήρα απαιτεί μόνο την αλλαγή φίλτρων. Επίσης, ο κινητήρας σου θα μακροημερεύσει, αφού η καύση του υγραερίου δεν αφήνει κατάλοιπα στους κυλίνδρους. Έχεις κέρδος, λοιπόν, και στο service του αυτοκινήτου σου.
  Μετατροπή αυτοκινήτου σε υγραέριο: Τι θα πρέπει να προσέξεις
  Κάθε μετατροπή στο αυτοκίνητό σου χρειάζεται μεγάλη προσοχή και λεπτούς χειρισμούς, από τον επαγγελματία που αναλάβει να κάνει την εκάστοτε μετατροπή. Εκτός αυτού, υπάρχουν και κάποια πράγματα που ίσως δεν είχες σκεφτεί ότι θα προσκληθούν από τη μετατροπή αυτή.
 4. Τον χώρο αποσκευών
  Η τοποθέτηση ενός κιτ υγραερίου προκαλεί μείωση του χώρου αποσκευών ή και την αφαίρεση της ρεζέρβας. Το πρόβλημα αυτό είναι ορατό στα μικρότερα αυτοκίνητα, για αυτό θα πρέπει να δεις πρώτα τις δικές σου ανάγκες και πώς αυτές εξισορροπούνται με το υγραέριο ως καύσιμο.
 5. Την αξία μεταπώλησης
  Αν έχεις σκοπό να πουλήσεις κάποτε το αυτοκίνητό σου, τότε έχε υπόψη σου ότι η μετατροπή αυτοκινήτου σε υγραέριο τού μειώνει την αξία. Αν θέλεις να εξυπηρετήσεις τη τσέπη σου με μακροχρόνια χρήση του, τότε συνέχισε δυναμικά στη μετατροπή αυτοκινήτου.
 6. Τα σημεία ανεφοδιασμού
  Εύκολα θα βρεις υγραέριο για να ανεφοδιάσεις το αυτοκίνητό σου αν μένεις σε περιοχή της Αττικής. Αν μένεις κάπου αλλού, θα πρέπει να κάνεις μία έρευνα πρώτα για τα σημεία που μπορούν να σε εξυπηρετήσουν, μια και είναι κάπως περιορισμένα.
 7. Την τοποθέτηση κιτ υγραεριοκίνησης
  Το υγραέριο μπορεί να έχεις συνδέσει με τη μειωμένη τιμή, όμως αυτή δεν έρχεται από την εγκατάστασή του κιόλας. Η τοποθέτηση κιτ υγραεριοκίνησης είναι επένδυση, αφού σκοπό έχει την απόσβεση των εξόδων σου από τη μειωμένη τιμή του καυσίμου που θα χρησιμοποιείς. Για αυτό μην αμελήσεις να βρεις έναν επαγγελματία που γνωρίζει πώς να κάνει τη μετατροπή στο αυτοκίνητο, χωρίς να σου προκαλέσει ζημιά.
  Όσο κι αν σκέφτεσαι τα ηλεκτρικά πατίνια και τα ποδήλατα, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι μια σοβαρή επιλογή για τη μετακίνησή σου. Οφείλεις, λοιπόν, να προσαρμόσεις το αυτοκίνητό σου στη νέα εποχή (αυτήν της ακρίβειας), με τις κατάλληλες μετατροπές, ώστε να έχεις κέρδος.
 • Χωρία σχόλια ακόμα
 • Προσθέστε ένα σχόλιο

  Τελευταία Άρθρα

  Follow Us