Μετατροπές αυτοκινήτου που απογειώνουν την απόδοση.

Μοιραστείτε το
mixanokinisi.gr Μετατροπές

Πήρες το νέο σου (ή το μεταχειρισμένο σου) αυτοκίνητο και σκέφτεσαι να κάνεις κάποιες μετατροπές που θα το αναβαθμίσουν και θα το φέρουν στα μέτρα σου. Και πολύ καλά κάνεις. Μην ξεχνάς ότι κατά την κατασκευή του αυτοκινήτου σου έχουν γίνει αρκετοί συμβιβασμοί ώστε να επιτευχθεί ένα άρτιο αποτέλεσμα για όλα τα μοντέλα της εκάστοτε εταιρείας. Επειδή, όμως, αναγνωρίζεις ότι το αυτοκίνητό σου είναι μοναδικό, ξέρεις πολύ καλά ότι μπορείς να το «πειράξεις» με λίγο tuning.
Το tuning είναι οποιαδήποτε από όλες τις μετατροπές αυτοκινήτου που βελτιώνουν την απόδοσή του, ξεπερνώντας τις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Σκοπός του tuning είναι το αυτοκίνητο να αξιοποιεί στον πληρέστερο βαθμό όλα του τα χαρακτηριστικά.
Ποια είναι τα σημεία, λοιπόν, που μπορείς να πειράξεις; Ας δούμε αυτά που θα πάνε την απόδοση του αυτοκινήτου σου σε άλλο επίπεδο.

 1. Κινητήρας: Καν’ τον να πετάει
  Ξεκινάμε από τα βασικά. Θέλεις τον κινητήρα σου ιπτάμενο. Και λογικό, αφού αυτή είναι η καρδιά του αυτοκινήτου σου. Σκοπός για κάθε μία από τις μετατροπές αυτοκινήτου που θα κάνεις είναι η ενίσχυση της ιπποδύναμης του κινητήρα. Η λιγότερο κοστοβόρα μετατροπή είναι αυτή που περιλαμβάνει το φίλτρο αέρα του κινητήρα. Άλλαξε πρώτα το φίλτρο αέρα και αντικατάστησέ το με ένα after market φίλτρο, με πιο ελεύθερη ροή. Με αυτό θα καταφέρεις την αύξηση της εισροής του αέρα στο θάλαμο καύσης και κατ’ επέκταση την αύξηση της ιπποδύναμης.
 2. Ελαστικά: Οι φίλοι των αλόγων σου
  Τα κατάλληλα ελαστικά είναι αυτά που θα αναδείξουν την ιπποδύναμη του αυτοκινήτου σου. Ειδικά αν έχεις μέτριας απόδοσης ελαστικά, δεν θα καταφέρεις να εκμεταλλευτείς στον πληρέστερο βαθμό τα άλογα του αυτοκινήτου σου. Γιατί νομίζεις η αλλαγή των ελαστικών είναι μία από τις πρώτες μετατροπές αυτοκινήτου που γίνονται; Πρέπει να βελτιστοποιήσεις την επαφή του αυτοκινήτου σου με την άσφαλτο, με γνώμονα την απόδοση και την ασφάλεια. Μπορείς να έχεις και τα δύο, με την κατάλληλη αλλαγή.
 3. Ζάντες: κομβική μετατροπή για σπορ οδήγηση
  Οι ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου ή και οι μεγάλου κόστους ζάντες μαγνησίου βελτιώνουν τον χειρισμό του αυτοκινήτου σου, εξαιτίας της μικρότερης μη αναρτώμενης μάζας. Οι motorsport ζάντες απορροφούν τη θερμότητα πέδησης πιο γρήγορα από τους συμβατικούς ή πρώτης τοποθέτησης τροχούς. Από όλες τις μετατροπές αυτοκινήτου, η αλλαγή της ζάντας θα κάνει το αυτοκίνητό σου σφαίρα. Και αυτό γιατί θα έχει πλέον τη δυνατότητα να διαχειρίζεται μεγαλύτερες περιόδους υψηλής ταχύτητας οδήγησης.
 4. Σύστημα ανάρτησης: Γίνε οδηγός αγώνων
  Και πώς γίνεσαι οδηγός αγώνων σε ένα μη αγωνιστικό αυτοκίνητο; Με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις είναι από τις μετατροπές αυτοκινήτου που έχουν υψηλές απαιτήσεις και θέλουν να ρυθμίζουν το πάτημα των τροχών στην άσφαλτο, ανάλογα με το πού μετακινούνται. Ένα αναβαθμισμένο σύστημα ανάρτησης βελτιώνει τη δυνατότητα του ελέγχου, της σταθερότητας, και προφανώς και της συνολικής απόδοσης του αυτοκινήτου σου. Για αυτό και ψάχνεις για νέα αμορτισέρ και ελατήρια, καθώς και ενισχυμένους βραχίονες ελέγχου και silent block.
 5. Επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου: Η έκπληξη στις μετατροπές αυτοκινήτου
  Τον λέμε «έκπληξη» γιατί μας χαρίζει κάνει την πιο αισθητή διαφορά στην αύξηση της ιπποδύναμης. Ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου καθορίζει την τροφοδοσία κινητήρα, τον χρονισμό ανάφλεξης και τη ροπή. Από το εργοστάσιο, το αυτοκίνητό σου είναι ρυθμισμένο λίγο «συντηρητικά», κι εσύ θα πρέπει να εκμεταλλευτείς τη συνολική απόδοση του κινητήρα σου. Ο επαναπρογραμματισμός της ECU, η κορυφαία από τις μετατροπές αυτοκινήτου, βελτιώνει την απόκριση του γκαζιού, αυξάνει την ιπποδύναμη και τη ροπή, αλλά και εξοικονομεί καύσιμα. Κι εφόσον μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου, αυξάνεται η ζωή του κινητήρα σου.
  Οι όποιες μετατροπές αυτοκινήτου δεν θα πρέπει να σε τρομάζουν. Όταν γίνονται από ειδικό επαγγελματία, δεν έχεις να σκέφτεσαι για τυχόν βλάβη. Σίγουρα, περισσότεροι ίπποι σημαίνουν μεγαλύτερη πίεση του κινητήρα και μεγαλύτερη φθορά των κινούμενων μερών. Αυτά μπορούν να αποφευχθούν με μια απόλυτα επαγγελματική αναβάθμιση.
 • Χωρία σχόλια ακόμα
 • Προσθέστε ένα σχόλιο

  Τελευταία Άρθρα

  Follow Us