Γιατί να κάνω το αυτοκίνητό μου turbo και τι να προσέξω;

Μοιραστείτε το
Γιατί να κάνω το αυτοκίνητό μου turbo τι να προσέξω

Η χαρά του να αποκτάς ένα νέο αυτοκίνητο δεν εξαντλείται μόνο στην αγορά του, αλλά και στην εξατομίκευσή του. Για αυτούς που αναζητούν συνεχώς το καλύτερο, εξατομίκευση αυτοκινήτου δεν σημαίνει μόνο την προσθήκη κάποιων αξεσουάρ. Σημαίνει και την περαιτέρω βελτιστοποίησή του, με λίγες επισκέψεις σε ένα συνεργείο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επισκέψεις αυτές έχουν σκοπό την αναβάθμιση του αυτοκινήτου σε turbo.
Πώς να αντισταθεί κανείς στις υποσχέσεις που δίνει ένα turbo αυτοκίνητο; Βλέπουμε χρόνια τώρα να κατασκευάζονται εξ αρχής turbo αυτοκίνητα. Η προσθήκη του turbo από κατασκευαστές γίνεται ώστε να επιτευχθεί η υψηλότερη απόδοση, ακόμα και σε μικρής χωρητικότητας κινητήρες, χωρίς να εκτοξεύει αντίστοιχα την κατανάλωση καυσίμου.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Γιατί να κάνεις το αυτοκίνητό σου turbo;

 1. Εξαιρετική εμπειρία οδήγησης
  Ξέρουμε, δεν χρειάζονται πολλά για να πειστείς. Σίγουρα όλο και κάποια εμπειρία θα είχες μέχρι σήμερα ένα τόσο αναβαθμισμένο αυτοκίνητο, που φυσικά, σου έχει μείνει αξέχαστη. Ένα αυτοκίνητο που το μετατρέπεις σε turbo είναι ένα αυτοκίνητο που αγγίζει το μέγιστο της απόδοσής του, με δική σου συνδρομή. Συνεπώς, φροντίζοντας για την αναβάθμιση της κατασκευής του, φροντίζεις και για την αναβάθμιση της εμπειρίας οδήγησης.
 2. Προσαρμογή του αυτοκινήτου σου στα μέτρα σου
  Αν είσαι ένας οδηγός που δεν προσαρμόζεται εύκολα στα δεδομένα τεχνικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων, τότε σίγουρα αναζητάς το κάτι παραπάνω. Αυτό το κάτι παραπάνω αναμφίβολα είναι η μετατροπή του αυτοκινήτου σου σε turbo, που ξέρεις πολύ καλά ότι θα γίνει προσεκτικά. Για να απολαύσεις κάθε στοιχείο του αυτοκινήτου σου στο μέγιστο, οφείλεις να γνωρίζεις σε ποιον επαγγελματία θα απευθυνθείς, καθώς μιλάμε για μια δομική αλλαγή.
  Όπως είπαμε και πιο πάνω, η μετατροπή του αυτοκινήτου σου σε turbo είναι τόσο πολλά υποσχόμενη, που δεν χρειάζεσαι και πολλά επιχειρήματα για να πειστείς. Αυτό που χρειάζεσαι είναι μερικές συμβουλές για το «μετά» της μετατροπής.
  Τι θα πρέπει να προσέξεις σε ένα turbo αυτοκίνητο;
 3. Μη σβήνεις τον κινητήρα απότομα
  Καλές οι ταχύτητες στο τρέξιμο, όμως δεν θέλουμε και μεγάλες ταχύτητες στο σβήσιμο. Αν ο κινητήρας σβήσει ενώ το turbo γυρίζει ακόμη, οι επιβαρύνσεις στα έδρανά του είναι μεγάλες. Όταν βρίσκεται στο ρελαντί μόνο είναι ασφαλές για τον κινητήρα να τον σβήνεις.
  Eιδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, άσε αναμμένο τον κινητήρα για ένα-δύο λεπτά για να κρυώσει το λάδι που κυκλοφορεί γύρω από την τουρμπίνα, ώστε να μη γίνει η εξανθράκωση του λιπαντικού.
 4. Κράτα τη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας
  Όπως θα έχεις καταλάβει, οτιδήποτε απότομο συμβαίνει στο αυτοκίνητό σου, μόνο κακό θα του κάνει. Η θερμοκρασία λειτουργίας θα πρέπει να ανεβαίνει σταδιακά μέχρι να φτάσετε στο μέγιστο. Επίσης, αν είσαι κοντά στο τέλος της διαδρομής, μη γκαζώνεις χωρίς λόγο. Θα πρέπει να αποφεύγεις τις απότομες μεταβολές θερμοκρασίας σε όλα τα μηχανικά μέρη, ώστε να διατηρήσεις τις αντοχές του turbo, των υγρών και του λιπαντικού.
 5. Μην ξεχάσεις το intercooler
  Το intercooler είναι φίλος δικός σου και του αυτοκινήτου σου. Διατηρεί τον κινητήρα ζωντανό, αφού ψύχει τον συμπιεσμένο αέρα. Μην αμελείς, λοιπόν, να τσεκάρεις συχνά το intercooler, είτε με service, είτε με προσωπική παρατήρηση. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ψάξε αν υπάρχουν στο intercooler λυγισμένα πτερύγια ή και χτυπήματα από πετραδάκια.
 6. Κάνε συχνή αλλαγή λιπαντικού
  Η τακτική αλλαγή λιπαντικού συμβάλλει στην αντοχή του κινητήρα αλλά και της τουρμπίνας. Σοφή επιλογή θα είναι το να αλλάζεις συχνά, πέρα από το λιπαντικό, και το φίλτρο λαδιού, όπως και το φίλτρο αέρα.
  Δεν γίνεται να αγαπάς το αυτοκίνητο και να αγνοείς την πιθανότητα να οδηγήσεις κι εσύ ένα, αναβαθμισμένο σε turbo. Φυσικά, όσο μεγαλύτερες απαιτήσεις έχεις από ένα αυτοκίνητο, τόσο μεγάλες έχει και αυτό από σένα. Προσεκτική οδήγηση, καλός χειρισμός και συχνός έλεγχος είναι αυτά που θα κρατήσουν το αυτοκίνητό σου… turbo, από κάθε άποψη.
 • Χωρία σχόλια ακόμα
 • Προσθέστε ένα σχόλιο

  Τελευταία Άρθρα

  Follow Us