Γιατί να επιλέξετε ιαπωνικά αυτοκίνητα

Μοιραστείτε το
Γιατί να επιλέξετε ιαπωνικά αυτοκίνητα

Η αγορά των αυτοκινήτων κατακλύζεται από παγκόσμιους «αντιπάλους» που προσπαθούν να εκτοπίσουν ο ένας τον άλλον. Μία συμμαχία, όμως, είναι αυτή που ξεχωρίζει: η ιαπωνική.
Τα ιαπωνικά αυτοκίνητα ξεχωρίζουν για πολλούς λόγους από όλα τα υπόλοιπα του ανταγωνισμού. Πρώτα από όλα, είναι η αξιοπιστία την οποία εγγυόνται. Δεύτερον, κάθε νέο ιαπωνικό αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, την οποία και καθορίζει.
Ας μην τα πούμε όλα, όμως, από τώρα. Ας δούμε πρώτα ποια είναι τα ιαπωνικά αυτοκίνητα που κυριαρχούν στην αγορά.
Ποια είναι τα Ιαπωνικά Αυτοκίνητα
Οι celebrities αυτής της ομάδας είναι αναμφίβολα η Toyota, η Honda και η Nissan. Για πιο απαιτητικούς οδηγούς, υπάρχει η Suzuki, η Lexus και η Mitsubishi‎. Πώς να μη μιλήσουμε, όμως, και για τις μάρκες που επιβεβαιώνουν χρόνια τώρα την ιαπωνική κυριαρχία; Η Mazda, η Subaru‎, η Daihatsu‎, η Datsun‎, η Infiniti‎ και η Isuzu‎ υπάρχουν για να εξελίσσουν σε παγκόσμιο επίπεδο την ιαπωνική παραγωγή, ανεβάζοντας κάθε φορά τον πήχη.
Πώς καταφέρνουν, βέβαια, να ανεβάζουν τον πήχη όλα τα ιαπωνικά αυτοκίνητα; Η απάντηση βρίσκεται σε αυτά που προσφέρουν, αλλά και στο πώς κατασκευάζονται. Ας δούμε ένα – ένα τα στοιχεία που τα ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα.

 1. Ευελιξία στο maximum
  Μια και σε επόμενη παράγραφο θα μιλήσουμε για πωλήσεις, καλό είναι μιλήσουμε πρώτα για το πώς φτάνουν τα ιαπωνικά αυτοκίνητα να είναι κορυφαία σε αυτές. Κύριο χαρακτηριστικό των ιαπωνικών εταιρειών είναι η προσέγγιση του μαζικού κοινού, με μαζική παραγωγή εξαρτημάτων και αυτοκινήτων. Η ταχύτητα με την οποία κατασκευάζουν τα μηχανικά μέρη των αυτοκινήτων συνοδεύεται και με τη χαμηλότερη τιμή τους, κάτι που συμβάλλει στην προτίμηση του διεθνούς κοινού. Για αυτό και τα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων αυτών είναι τόσο εύκολο να βρεθούν: παράγονται μαζικά. Η ευελιξία στις απαιτήσεις των αγοραστών είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τα ιαπωνικά αυτοκίνητα από τα υπόλοιπα.
 2. Ασυναγώνιστες πωλήσεις
  Στα top 10 των αυτοκινήτων που πουλήθηκαν περισσότερο το 2021, βλέπει κανείς αυτές τις ακόλουθες προσθήκες. «10. Honda Civic, 9. Toyota Highlander, 7. Nissan Rogue, 6. Toyota Camry, 5. Honda CR-V, 4. Toyota RAV4». Τι βλέπουμε λοιπόν; Έξι αυτοκίνητα από την κορυφαία δεκάδα της περασμένης χρονιάς είναι ιαπωνικής «φουρνιάς». Τα ιαπωνικά αυτοκίνητα είναι κυρίαρχα στις πωλήσεις τους, αφού οι τιμές και η ποιότητά τους τα κάνουν ασυναγώνιστα. Μπορεί να πει κανείς πως το ότι τα νούμερά τους είναι μεγάλα δεν σημαίνει ότι είναι ποιοτικά. Όμως, για να επιλέγονται σταθερά παγκοσμίως για τη μετακίνηση καθημερινών και μη οδηγών, λέει πολλά για την αξιοπιστία τους. Άλλωστε, για αυτή φημίζονται τα ιαπωνικά αυτοκίνητα.
 3. Μακροζωία εξαρτημάτων (και δική σας)
  Κάθε εξάρτημα από τον κινητήρα του αυτοκινήτου, οι Ιάπωνες το κατασκευάζουν από την αρχή. Θα μας πει κανείς, και οι Γερμανοί το ίδιο κάνουν. Όμως, οι Ιάπωνες δεν ενδιαφέρονται τόσο να δοκιμάσουν τις αντοχές των κινητήρων όσον αφορά την απόδοσή τους. Τους ενδιαφέρει να μη χρειαστεί αλλαγή των εξαρτημάτων των αυτοκινήτων τους, όσο εσείς τα έχετε στην κατοχή σας. Οι Ιάπωνες δηλαδή έχουν ως γνώμονα τη μακροζωία των μηχανικών εξαρτημάτων του κινητήρα, ώστε να έχετε διαχρονικά άριστη εμπειρία οδήγησης.
 4. Πιο προσιτό κόστος από τα λεγόμενα luxury cars
  Η (ελαφρώς) χαμηλότερη τιμή τους από τα luxury cars, κάνει τα ιαπωνικά αυτοκίνητα άκρως ανταγωνιστικά. Η τιμή αυτή δεν προέρχεται σε καμία περίπτωση από την έκπτωση σε ποιότητα. Όπως είπαμε και παραπάνω, η άμεση και τοπική παραγωγή εξαρτημάτων διαμορφώνει μια πολύ πιο συμφέρουσα τιμή. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς τη βαρύτητα που δίνουν οι Ιάπωνες κατασκευές στην ταχύτητα και την αντοχή των αυτοκινήτων τους, μιλάμε για μια πολύ εύκολη επιλογή.
  Είναι εύκολο να κοιτάζουμε τα «πολυτελή» αυτοκίνητα, όταν ξεχνάμε την ανάγκη μας για ασφάλεια και αντοχή κατασκευής. Οι Ιάπωνες, όμως δεν ξεχνούν, και για αυτό μάς προσφέρουν μόνο τα καλύτερα αυτοκίνητα της αγοράς.
 • Χωρία σχόλια ακόμα
 • Προσθέστε ένα σχόλιο

  Τελευταία Άρθρα

  Follow Us