Είσαι ντελιβεράς; Δες ποια είναι τα καλύτερα μηχανάκια για σένα και ποια αξεσουάρ χρειάζεσαι.

Μοιραστείτε το
mixanokinisi.gr delivery αξεσουάρ

Πολλοί από εμάς στρεφόμαστε σε δουλειές που απαιτούν ένα όχημα, σε δουλειές delivery δηλαδή. Είτε σε part-time, είτε σε full-time, το delivery άνθισε… ανεξέλεγκτα μέσα στις καραντίνες και έχει δείξει ότι θα μείνει για πολύ καιρό σαν εναλλακτική εργασία.
Με τις δυσκολίες του επαγγέλματος να είναι κάτι παραπάνω από δεδομένες, πάμε να δούμε αρχικά ποια μηχανάκια είναι αυτά που θα σε βολέψουν, όπως και τα αξεσουάρ που χρειάζεσαι.
Παπιά και σκούτερ: Η μεγάλη μάχη
Αν θέλεις να μπεις δυναμικά στον χώρο του delivery, και δεν έχεις κάποιο δίτροχο όχημα ήδη, τότε το δίλημμα αυτό σε δυσκολεύει καθημερινά. Ας δούμε ξεχωριστά αυτές τις δύο κατηγορίες, για να κρίνεις καλύτερα.

 1. Παπί
  Για έναν επαγγελματία, η εύκολη λύση φαίνεται σχεδόν αμέσως να είναι ένα παπί, αφού πρόκειται για το πιο γνωστό δίτροχο μέσο στην Ελλάδα. Έχει πολλούς θαυμαστές, αφού έχει μικρό βάρος και είναι εύκολο να το οδηγήσεις, ακόμα κι αν είσαι αρχάριος οδηγός. Επίσης, είναι πολύ ευέλικτο στη μετακίνηση, αφού οι τροχοί του παραμένουν ανεπηρέαστοι από λακκούβες και άλλες παγίδες της πόλης.
  Παράλληλα, τα παπιά έχουν διακριθεί ως μηχανάκια για την αντοχή τους στους δρόμους ακόμα και σε πολύωρες διαδρομές, κάνοντάς τα αξιόπιστα. Η συντήρηση τους σου έρχεται φθηνά, όπως και η επισκευή τους, αν τη χρειαστείς. Άσε που αν θέλεις να αναβαθμίσεις το δικό σου παπί, μπορείς να βρεις παντού ανταλλακτικά και όποια αξεσουάρ χρειάζεσαι.
  Ποιο παπί να επιλέξεις: Είμαστε ανάμεσα σε δύο: το Honda Supra-X 125 Helmin και το Crypton X.
  Το Honda Supra-X 125 Helmin διαθέτει αερόψυκτο 2-βάλβιδο κινητήρα 125cc, ενώ έχει ιπποδύναμη 9,25 PS/7.500 rpm. Στο δια ταύτα, για σένα θέλεις να τρέχεις πάνω – κάτω, σου παρέχει τη δυνατότητα τοποθέτησης κράνους full face στον αποθηκευτικό χώρο των 19,5 lt που φιλοξενείται κάτω από τη σέλα των επιβατών.
  Το Crypton S 115 μπορεί να μη χωράει ένα full face κράνος, αλλά σε βολεύει η ανοιχτή θήκη μικροαντικειμένων στην ποδιά του. Εκεί χωρά ένα ποτήρι καφέ ή ένα μπουκάλι νερό, αλλά κι ένα πορτοφόλι. Στα πιο τεχνικά, ο κινητήρας του είναι μονοκύλινδρος, με κυβισμό 119 cc, και η ιπποδύναμη φτάνει τους 9,0 ίππους.
 2. Σκούτερ
  Η επόμενη επιλογή για μηχανάκια delivery είναι ένα σκούτερ, που σου προσφέρει αποθηκευτικό χώρο κάτω από την σέλα, ντουλαπάκια και γάντζους στην ποδιά. Αν σκοπεύεις για full time απασχόληση, τότε το σκούτερ θα σε κουράσει λιγότερο. Δουλεύεις με μια πιο βολική θέση οδήγησης, με τις μεγάλες σέλες να είναι απόλυτα αναπαυτικές ακόμα και για τα πιο δύσκολα ωράρια. Η ποδιά του σκούτερ σε προστατεύει αρκετά από τον αέρα αλλά και από τα νερά της βροχής.
  Καθώς μάλιστα είναι αυτόματο, δεν υπάρχει πολυπλοκότητα στην οδήγηση. Εκεί που ίσως είναι λίγο πιο απαιτητικά από όλα τα μηχανάκια να είναι στη συντήρησή τους, αφού τα μηχανικά τους μέρη καλύπτονται από πλαστικό.
  Ποιο σκούτερ να επιλέξεις: Το Nmax 155 της Yamaha. Εκτός από τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο, το Nmax 155 συνδέεται ασύρματα με το κινητό σου. Η ισχύς του φτάνει στους 12,2 ίππους και τα 1,1 kgm ροπής, στις 8.000 και 6.000 στροφές αντίστοιχα. Τα συστήματα start-stop και traction control, θα κάνουν πιο εύκολη τη δουλειά σου. Ειδικά το τελευταίο ελέγχει την κίνηση του σκούτερ στις περιπτώσεις ολισθηρού οδοστρώματος.
  Κι αν έχεις ήδη μηχανάκι, ποια αξεσουάρ χρειάζεσαι;
  Για τις αντίξοες συνθήκες και τις αναρίθμητες ώρες που θα περάσεις πάνω στο μηχανάκι, σίγουρα πρέπει να προμηθευτείς έναν ανεμοθώρακα. Εκτός αυτού, θα χρειαστείς το (πολυαναμενόμενο) βαλιτσάκι / κουτί delivery, με το οποίο θα κάνεις ουσιαστικά τη δουλειά σου. Ανάλογα την υπηρεσία που θα προσφέρεις, υπάρχουν και διαφορετικά κουτιά delivery, με διάφορες εσωτερικές ρυθμίσεις. Ένα full face κράνος είναι αναγκαίο για την ασφάλειά σου (προτίμησε το λευκό χρώμα που φαίνεται καλύτερα τη νύχτα και μην κάνεις καμία έκπτωση στην ποιότητα!), όπως επίσης καλά γάντια, αδιάβροχα, ποδιές και χούφτες, ιδανικά για τις μετακινήσεις σου τον χειμώνα.
  Σημαντικό είναι να θέτεις πρώτα από όλα την ασφάλειά σου και να επενδύεις σε αυτήν. Τα μηχανάκια εδώ είναι σύμμαχοί σου. Βρες τους καλύτερους.
 • Χωρία σχόλια ακόμα
 • Προσθέστε ένα σχόλιο

  Τελευταία Άρθρα

  Follow Us